Kymmenet pikavippipalvelut lopettaneet toimintansa

By | January 25, 2017

Pikavippipalveluita on tullut markkinoille vuosien mittaan kuin sieniä sateella. Pikavippejä otetaan yli miljoona vuodessa, joten kysyntää pikalainoilla selvästi on. Menestyvät pikavippiyritykset voivatkin netota suuret summat rahaa pikalainabisneksessä ja tämä varmasti kannustaa muitakin perustamaan pikavippipalveluita. Lähiaikoina kuitenkin yllättävän moni pikalainapalvelu on lopettanut toimintnsa. Pikalainakeskus teetti tutkimuksen, jonka mukaan viime aikoina lopettaneita pikavippipalveluita on lähes parisenkymmentä. Pääsääntöisesti toimintansa lopettaa uusi markkinoille tullut yritys.

Pikavippipalveluita on markkinoilla yli sata, ja on ymmärrettävää, että kaikilla yrityksillä ei ole mahdollista selvityä kovassa kilpailussa. On selvää, että pikavippipbisnes ei kannata jos asiakkaita ei riitä tarpeeksi. Toisaalta tilanne saattaa olla se, että asiakkaita on riittävästi, mutta he eivät ole tuottoisia yritykselle. Jos palvelu kärsii liian suurista luottotappioista, ei yrittäminen ole kannattavaa. Etenkin toimintaansa aloittelevat pikavippipalvelut keräävät helposti asiakkaikseen ongelmallisimpia tapauksia, joille ei enää myönnetä lainaa muista palveluista. Jos heti alkuvaiheessa yhtiö saa niskoilleen suuret luottotappiot, jotka sitovat pahimmillaan kaikki tai suuren osan pikalainayhtiön pääomasta joudutaan toiminta lopettamaan ennen kuin se pääsee edes kunnolla vauhtiin. Näin on käynyt useille pikavippejä tarjoaville yrityksille.

pikavipit

Vuoden 2010 lopussa astui voimaan rekisteröintipakko, jonka mukaan luotonantajien on aina haettava rekisteröintiä toiminnalleen. Tämä on varmasti karsinut osan yrityksistä pois ja tulee varmasti tulevaisuudessakin vaikuttamaan palveluiden määrään. Rekisteriin voivat kirjautua vain luotettavat ja riittävästi alaan liittyvää osaamista omaavat yritykset. Lisäksi yrityksen vastuuhenkilöillä ei saa olla viiden vuoden ajalta tuomioita talousrikoksista, heillä tulee olla oikeus harjoittaa elinkeinoa Suomessa ja he eivät saa olla konkurssissa. Rekisteröinnistä on myös tehty maksullinen. Pienet lainapalvelut, joiden kannattavuus on ollut tähänkin asti epävarmaa, tuskin hakevat Etelä-Suomen Lääninhallitukselta lupaa toimintansa jatkamiseksi. Osa pikalainayhtiöistä joutuu lopettamaan toimintansa pakon edessä, jos lääninhallitus ei myönnä yhtiöille lupaa luotonantamiseen.